Komandor

Salon firmowy Lis Marek
01-211 Warszawa ul. Kasprzaka 7 lokal U9

Tel. 668 150 382
Godziny otwarcia:
pn.-pt. 10-19 | sb. 10-16

Polityka Prywatności

Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych, przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z serwisu internetowego przedstawicielkomandor.pl zwanym dalej Serwisem.

  1. Administratorem danych osobowych, zawartych w Serwisie, jest firma Stolarstwo Usługi Marek Lis z siedzibą w miejscowości Kowalanka 14C 26-625 Wolanów, NIP 9481593224REGON 672230886 zwanym dalej Administratorem.
  2. Serwis internetowy pozyskuje informacje o Użytkownikach wprowadzone w formularzach na podstawie zgody wyrażonej przez nich samych.
  3. Przekazane dane przetwarzane są w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu odpowiedzi na zadane pytanie.
  4. Użytkownik, który umieścił dane w formularzu ma prawo do:
    1. wglądu, modyfikacji, usuwania danych osobowych,
    2. ograniczenia przetwarzania oraz żądania zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie,
    3. cofnięcia zgody w dowolnym momencie - cofnięcie zgody nie wpływa na legalność przetwarzania dokonanego przed jej cofnięciem,
    4. przenoszenia danych do innego Administratora danych osobowych
    5. złożenia skargi do organu nadzorczego.
  5. Administrator dopełnia należytej staranności w celu odpowiedniego zabezpieczenia przekazanych danych osobowych, a w szczególności przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym.
  6. Podane dane osobowe mogą być udostępniane tylko podmiotom, które posiadają podstawę prawną wynikającą z przepisów polskiego prawa.
  7. Podmioty gromadzące i przetwarzające dane osobowe w serwisie internetowym pochodzą w głównej mierze z Polskii krajów Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG). Niektórzy z dostawców mają swoją siedzibę poza EOG, na przykład Google Inc. (USA - Google Analytics). Administrator danych osobowych dba jednak o to, by podmioty gwarantowały wysoką ochronę przetwarzanych danych. Dzieje się tak dzięki przestrzeganiu klauzul umownych przyjętych przez Komisję UE oraz poprzez uczestnictwo w programie "Tarcza Prywatności" na linii UE-USA (decyzja wykonawczej Komisji (UE) 2016/1250 z dnia 12 lipca 2016 r.).
  8. Podstawy prawne związane z przetwarzaniem danych osobowych:
    1. Ustawa z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (uśude);
    2. Ustawa z dnia 16 lipca 2004 r Prawo Telekomunikacyjne (PrTel);
    3. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE; (RODO).

Pytania dotyczące polityki prywatności należy kierować na adres: mareklis@komandor.pl
Administrator zastrzega sobie prawo do zmian w polityce prywatności.
Wszelkie zmiany zostaną niezwłocznie udostępnione w Serwisie.